*VERÂ APARTMANI / Alaaddin KÜÇÜKKÜRTÜL

CASIM ÇOBAN’A

Genç adam elindeki adres kağıdına bakıp bir yandan da adımlayarak sokağa girdi. Vera apartmanın önünde durdu. Bilmediği bir şehirde kaybolmuş sonrasında tanıdığı bir insana rastlamış insanın yüz ifadesi ile adres kağıdını cebine koydu ve üstünü düzeltti ardından apartmana girdi.

Burası üç buçuk katlı her katında karşılıklı iki daire en üst katında da tek daire olan şehrin lüks sayılabilecek bir semtinde var olan bir apartmandı. Apartmanın merdivenlerini yavaş yavaş çıkmaya başladı. Gideceği yer apartmanın en üst katındaydı. İlk kata çıktığında gayri ihtari sol tarafındaki daireye baktı. Dairenin siyah çelik kapısında Doktor Kamuran Taşçı – Göğüs hastalıkları uzmanı yazmaktaydı. Merdivenleri çıkmaya devam edecekken doktorun dairesinin karşısındaki dairenin yine çelik olan kapısında yazan isme baktı. Kapıda Yazar Kerim Dönmezgil yazmaktaydı. Genç adam yazarın ismini görünce hemen tanıdı. Kitapları çok satılan bir kişisel gelişim yazarıydı. Merdivenleri ağır adımlarla çıkmaya devam etti. İkinci kata geldiğinde sol tarafındaki alt kattaki dairelerin kapılarına göre güzel sayılabilecek gümüş renkli kapıya baktı. Kapıda Emekli General Korkut Topçu yazmaktaydı. Gümüş renkli güzel kapının karşısında bulunan yine aynı güzellikteki dairenin kapısına baktı. Orada ise Emekli Büyükelçi Mesut Yağız yazmaktaydı. Yine aynı hızda merdivenleri çıkmaya devam ederek üçüncü kata ulaştı. Her zaman gerçekleştirdiği bir ritüelmiş edasıyla sol tarafındaki dairenin altın renkli kapısına baktı. Kapıda Emekli Başbakan Selçuk Odacı yazmaktaydı. Altın renkli kapının karşısındaki daireye baktığında az öncekilerden daha da güzel olan kapının üzerinde Yılmaz Şahin yazmaktaydı. Bu ismi de hemen tanıdı güzel kapılı dairenin sahibi ülkenin medya imparatoruydu onlarca kanalı, gazeteleri vardı. Tekrar merdivenlere yöneldi tek daire olan
apartmanın en üst katına ulaştı. Kattaki tek dairenin kapısına geldiğinde gayet sade malzemelerle yapılmış kapısına baktı.

Dikkatini çeken şey ise sade malzemelerle yapılmış kapıda yazan iki kelimelik cümleydi “Sadece İnsan”.

Genç adamın yüzünde manalı bir gülümseme oluştu. Doğru yere ulaşmış bir insan edasıyla kapıyı tıklattı.

*VERÂ: Bütün yaratılmış olanlar.

1 yorum:

  1. Bereketli dimağınızdan tarafıma ithaf edilmiş bu hikâyeyi dostluğumuzun aziz bir hatırası olarak hep hatırlayacağım güzel insan!

    YanıtlaSil