GÖNLÜ GENİŞ, AK SAÇLI İHTİYAR TÜRK’E/Ferhat AĞCA

“Türkü dinlerken size itidal tavsiye ediyorum Ahmet Bey…”

Öncelikle Fakire ve Türk gençliğine yapmış olduğunuz fikirli tavsiyeler için teşekkür ediyorum.

Yola çıkmadan, yazıya ya da derse başlamadan önce türkü dinleme tavsiyenizden ve kutlu cuma sohbetinde ara ara yapmış olduğunuz tavsiyelerden bahsediyorum.

Sizi türkü dinlerken haddim olmasa da biraz gözlemledim.

Siz yerde otururken sanki başınız tavana değiyordu, ruhunuz sanki bedeninizden ayrılmıştı, aklınız ise bumerang gibi yerinden fırlayıp Şeyhşamil'e, Orhan Gazi'ye ve fakire gıdalı fikirlerle vurup vurup dönüyordu.

Nizam-ı Âlem Türk'ü şair Fazlı Bayram, mızrabını sazın teline değil de kalbinizi saran kılcal damarlara vuruyordu sanki.

Ama ben size haddim olmayarak itidal tavsiye ediyorum...

Çünkü; Bırakın Tıp, ziraat, mühendislik fakültelerini, edebiyat fakültelerinden mezun olanlar bile “seher yeli türküsü”nü şerh etmeden, “mihrali”nin hikayesini, “drama köprüsü”nü bilmeden mezun olacaklar okullarından.

Size itidal tavsiye ediyorum. 

Çünkü; Tarkan konserinde alanı hınca hınç dolduran kızlı erkekli kalabalığın arasında, Tarkan'a yakın olma 'kızıl elma'sıyla birbirlerini ezme pahasına birbirlerinin üzerine çıkarak haykıran Türk kızları "Kırmızı Gül" türküsü'nü şerh etmeden asker anası olacak bu ülkede.

Size itidal tavsiye ediyorum.

Çünkü; Dükkan ehli sizin vasiyetinizi yerine getirirken; birisi çıkıp: "utanmıyor musunuz kardeşim cenaze başında saz çalıp türkü söylemeye!" diyecek ve sizin bir hayaliniz Türk töresine kurban gidecek.

Ama siz yine de umutsuzluğa kapılmayın. Bu fakir ne yazmadan anlar ne de yazandan. Elbette bu kutlu meclisin, hocalarımın, ağabeylerimin ve sizin kıymetinizi bilen gençler gelecektir. O gün, düşlediğiniz gibi bin yıllık şanlı Türk Toplumu'na hizmet edeceklerdir.


(Bu yazı sizin; fakirin seviyesine inip fakiri muhatap almanızdan doğan bir dertleşmedir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder