VAKT-I SÜKÛT/ Hasan EJDERHA

Vakt-ı SÜKÛT Dergisinin 2. sayısı var elimde…

Dakikalardır derginin kapağına (yüzüne demeliyim) bakıp durdum sayfalarına geçmeden önce. Allah’ım bu ne tatlı bir heyecan! Bilirim dergi çıkarma heyecanını. Yazıların şiirlerin toplanması, dosyalanması; yazılar şiirler bir araya geldikçe dergi çıkmış gibi hissetmenin heyecanını bilirim. Sonra dergi yöneticileri arasında geçen şu naif cümle: “Abi aklı başında bir reklam bulsak ya!” Bu, Aklı başında reklam:  Derginin yüzünü kızartmayacak bir iş kolu, derginin basım masraflarını, ikinci bir reklama ihtiyaç duymadan karşılayacak reklamdır. Arka kapak ya da arka kapağın içinde ne de hoş durur gelen reklam parası derginin her şeyine yettiyse. Bu hiçbir zaman olmaz. Sonunda mecbur kalınır cep harçlıklarına… Ama gene de mutludur dergiyi çıkaranlar. Dergi çıkmıştır. Okuyucuya ulaşmıştır. Şimdi yeni bir evlat sahibi olmuş baba duygularıyla oturup çay içilebilir işte; tam zamanı.

Vakt-ı ŞÜKÛT Dergisini çıkaran dostlarımın; ”Tam da bizi anlatmış” dediklerini duyar gibiyim. Ama bu Anadolu’da çıkan dergilerde aşağı yukarı böyle; bu tatlı sergüzeşt sürüp gidecek… Kim bilir beklide tadı burada bu işin.

Vakt-ı ŞÜKÛT Dergisinin güzel kapağı Türk Şiirinin Aksakalı Bahaeddin KARAKOÇ’un kartal edasındaki nurlu yüzü ile karşılıyor okuyucularını. İkinci sayı oldukça zengin: Yazılar, denemeler, Hikâyeler ve şiirler ile dopdolu bir dergi. Ayrıca Bahaeddin KARAKOÇ ile yapılan nefis bir söyleşi…

            Vakt-ı ŞÜKÛT Dergisinin bu sayısının yazarları: Gazi BALCI, İlknur SÖKER, Mehmet YIKILMAZ, Muhammet İbrahim BALCI, Berrin Müzeyyen ALPAY, Şeyhşamil EJDERHA, Saliha GÜNGÖR, Abdulkadir ŞAHİN, Nedim YILMAZ, Ramazan AKYEL, Betül GÜNGÖR, İsmail SAĞIR, Zeynep KIRAÇ, Çetin İDEM, Şahin ŞANAL,Naci YENGİN ve Gülsen Gülbin ALAKAY.

Arka kapakta Bahaeddin KARAKOÇ’un nefis bir şiiri yayınlanmış. Tekrar tekrar okuyup da doyamayacağınız bir şiir:

DÖNÜŞÜM ZİNCİRİNDEN İNCE HALKALAR

Topu topu üç dönümlük buluttu
Serpilip büyüdü gökleri tuttu

Yağmura dönüştü toprak çıldırdı
Dağ-taş, kurt-kuş susuzluğu unuttu
(…)
Hiç kimseyi aldatmadım arlıyım
Yazdığım da çizdiğim de sücuttu

“Karakoç kendini yaktı” demişler
Yaktığım hamlıktı, kırdığım puttu

Bu sayının diğer şairleri: Adem TOKAÇ, Kadir ERDOĞAN, Ahmet MENTEŞ, Ülkü GÜVEN, Abdurrahman BALTA, Muhammet İsa ÖZTÜRK, Hasan KONÇ, Rana İslam DEĞİRMENCİ, Figen DALKIRAN ve Omor SULTANOV’ dan bir çeviri şiir. Şiiri Dilimize İbrahim TÜRKHAN çevirmiş.

Vakt-ı ŞÜKÛT Dergisinin soylu yürüyüşünü selamlıyorum. Nice yeni sayılara inşallah.


1 yorum:

  1. 2 sayısını bende aldım. Baştan söylemek gerekirse beklentilerimin üzerindw bir dergi... Peki dedim sanal ortam ile derginin reklamı tam olarak yapılabilmiş mi diya ararken karşılaştım yazınızla. Bende derginin facebook instagram vb renklamını yapacagı sanal ortamlara ihtiyacı var.. Saygılarımla...

    YanıtlaSil