"YOLDAKİ KALEMLER"İN AHVALİ / Ali İLBEY


      Yazı ve şiirleriyle demli bir halde “yol”larda olan şair ve yazıcıları “Yoldaki Kalemler”de cemeden Hasan Ejderha’ya ne kadar teşekkür etsek azdır. İki kuşak yazıcı ve şair “Yoldaki Kalemler” de bir arada şimdi. Ali Yurtgezen hocamızdan, İsmail Göktürk’ten, şair Memduh Atalay’dan, Mehmet Narlı’dan, mizah yazarı Durdu Güneş’ten, Musa Yıldız’dan iktibas edilen yazıların yanında, Gün Sazak Göktürk, H. Ahmet Eralp, Bekir Büyükkurt, Ufuk Türk, Mehmet Yaşar, Mehmet Muharremoğlu, Fazlı Bayram, Süleyman Kara, Metin Acar, M. Memduh Göktürk, Akın Burak Soylu, Hidayet Bağcı Köse, Hilal Ejderha, Merve Söyler, Levent Nergiz, Şeyhşamil Ejderha, M. Alper Taş, İsmail Sağır, Can Mutlu, Sibel Kök, Süleyman Kılıçbay, Derviş Ömer, Fatih Mehmet Kıyak, H. Akbay gibi isimler kelimelerle tâlim yapıyorlar “yol”da.

Şimdi  ise Bilge Doğan nâmıyla bir yazıcı çıktı ki, daha baştan bin miligramlık bir yazıyla yüreğini koymuş ortaya: "Hüzünlü Bir Türküdür Anne Olmak Bir Evlâda." Bre dostlar, bu nasıl bir yazı başlığı böyle? İnsanın kalbini delip geçiyor, hüzün yağmuru altında arıtıyor içimizi ve "Ben kalemimi yüreğime batırdım da geldim" diyor daha ilk cümlesinde.
  
     Bir şeyin daha farkına vardım. Soyadlarına bakılınca korkulan Ejderha'ların yüreği ne kadar pak ve narin öyle!‏ Şeyhşamil Ejderha’nın "Sonsuzluk Hikâyesi" şiirinden anladım bunu:  “Zaman… / Başını secdeye koyunca başlar hayat / Önce karanlık kaplar geceyi / Sonra bir ışık bozar sessizliği / Çözüverirsin en çözülmez bilmeceyi / Zaman… / Yıldızlar tespih tanesi / Ay ise imam / İşte cemaat / Peki sen nerdesin?/ Neyde ney sesi var bilir misin?/ Zaman… / Elifle başlayan sonsuzluk hikâyesi / Bulur kalbinde son nefesi / Kulağında Kur’an sesi /  Sonsuzluğun Efendisi / Gönülden uyanınca başlar / Bu hayat hikâyesi.”

     Yüreğim tutuştu bu mısralardan. Bu nasıl düşünüş duygulanış öyle? Yaşta keramet yok ama, bu yaşta bu derûnî sezgiler mâveradan mı geliyor? Bu genç şairin Ejderha'lardan olduğu muhakkak. Fakat çok daha başka bir iç dünyası var. Söyleyin o dosta  nereden alıyor bu kelimeleri? Yüreğine bir bakın. Harmancık havası almış olduğu belli. Benden selâm söyleyin Şeyhşamil'e, şairlik şerbetini böyle içen gelsin, yana yana, vurula vurula şiir yazan gelsin arkamızdan.

       Dahası var; “Yoldaki Kalemler” de bin miligramlık türküler listesi ve videoları, ustalardan seçilmiş sesli şiirler listesi, fikirli sohbet videoları, Kardeş Yayınlar, Kitap Tanıtımları ve Akraba Bloglar okuyucuya kolaylıkla arz edilmiş. “Yoldaki Kalemler”(yoldakikalemler@hotmail.com), internet edebiyat dergiciliğinde hiçbir edebî otoritenin kontrolüne ve delile lüzum kalmadan rüştünü ispat etmiştir. Bütün yazıcılarına selâm ederim.

http://www.habervaktim.com/yazar/58196/dogunun-ogullari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder